Een jaar met mooie en tastbare resultaten

In het jaar 2023 liet onze meerjarenstrategie ‘Onze zorg gaat altijd door’ mooie en tastbare resultaten zien. Bijvoorbeeld de opening van de Helene Schweitzer kliniek op de locatie Zwijndrecht, waar we onze planbare zorg concentreren. We bleken in staat om hier de toegangstijden spectaculair te verkorten en de efficiëntie en betrouwbaarheid van ons OK-programma sterk te vergroten.

Een ander voorbeeld was de opening, in samenwerking met zorginstelling PZC Dordrecht, van de Merwede-afdeling op onze locatie Dordwijk. Kwetsbare ouderen die op de SEH komen en eigenlijk geen ziekenhuiszorg nodig blijken te hebben – maar ook niet zonder meer terug naar huis kunnen – zijn nu welkom in een beter geschikte omgeving met de juiste zorg. Broodnodige bedden in het ziekenhuis blijven zo beschikbaar voor patiënten die wel opgenomen moeten worden. Zo zorgen we er op tal van fronten voor dat we de stijgende zorgvraag kunnen opvangen met gelijkblijvende middelen.

2023 was ook het jaar waarin de coronapandemie definitief tot het verleden ging behoren. Natuurlijk zijn er nog besmettingen, natuurlijk liggen er nog patiënten met COVID in het ziekenhuis en natuurlijk verplegen we hen nog geïsoleerd. Maar de ontwrichtende greep die het virus meer dan twee jaar had op de samenleving en op ons ziekenhuis is voorbij. Verrassend hoe snel dan eigenlijk bijna alles weer bij het oude is. In 2023 vertrok ook onze collega Peter van der Meer als bestuursvoorzitter. Hij heeft acht jaar meegebouwd aan het prachtige ziekenhuis dat we vandaag zijn. Daar zijn we hem bijzonder dankbaar voor.

Trots zijn we op al onze verpleegkundigen, ondersteuners en dokters die samen dit ziekenhuis maken tot dat wat het is: een plek waar met hoofd, hart en ziel zorg wordt geleverd. We hebben dit ook afgelopen jaar weer voor elkaar gekregen met een goed financieel resultaat, deze keer zelfs uitzonderlijk goed. Dit geld hebben we in de komende jaren hard nodig, want we hebben in voorbije jaren te weinig kunnen investeren. In ons afgelopen jaar vastgestelde Strategisch Huisvestingsplan staat beschreven hoe we de komende vijftien jaar bijna ons hele ziekenhuis (de locaties Dordrecht èn Zwijndrecht) in fasen opnieuw indelen en inrichten volgens hedendaagse inzichten.

Op een patiëntvriendelijke manier gaan we onze zorg de komende jaren steeds slimmer, efficiënter, meer digitaal en in de omgeving van de patiënt vormgeven. Met groot plezier werken wij zo elke dag verder aan een toekomstbestendige, gezonde organisatie waar patiënten en professionals zich thuisvoelen! In dit jaarverslag laten we graag in vogelvlucht zien welke stappen in het voorbije jaar zijn gezet.

Annemiek Rutters, Nicole Stolk (voorzitter) en Diederik Zijderveld
Raad van Bestuur

Vind ik leuk | 0

Klik hieronder op de afbeeldingen om het organogram en de juridische structuur van het ASz te bekijken.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur