Vlog / Fit in de nacht

Vlog / Fit in de nacht

Werken in de nacht is onvermijdelijk binnen het ziekenhuis. Of je nu wel of niet graag in de nacht werkt, het is belangrijk om tijdens je nachtdienst bewust om te gaan met je gezondheid. Binnen het programma van Fit in de Nacht krijgen medewerkers van ons ziekenhuis handvatten om fitter de nacht door te komen.

In juni begon de pilot en deze maand wordt de tweede editie met succes afgerond. Per editie doorlopen vier afdelingen een programma waarin nachtwerkers allerlei tools krijgen aangereikt om bewust met hun gezondheid om te gaan tijdens hun nachtdienst zoals: powernapfaciliteiten, gezonde maaltijden, voorlichting en coaching. “Na het programma hopen we natuurlijk dat medewerkers de gezonde keuzes tijdens de nachtdienst blijven voortzetten. We zien nu al dat er tijdens jaargesprekken, vergaderingen en in het onboarding-proces steeds meer aandacht gaat naar de ervaring met nachtdiensten. Dit hopen we ook in de toekomst vast te blijven houden!”, aldus Mariette, arbo adviseur en lid van het kernteam ‘Fit in de Nacht’.

<<  Verpleegkundigen Sfia en Annemarie deden beide mee aan de tweede editie van Fit in de Nacht. Speciaal voor ons maakten zij een vlog waarin ze laten zien hoe zo’n fitte nacht eruitziet. Veel kijkplezier!

Vind ik leuk | 245

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur