Even voorstellen

Even voorstellen

De een werkt er net een paar maanden, de ander al 12,5 jaar. Nieuwe medewerker Wim en jubilaris Miranda stellen zichzelf graag aan jullie voor en vertellen wat zij doen aan hun gezondheid.
Nieuwe medewerker Wim

Leerling KNF laborant

Jubilaris Miranda

Planningsfunctionaris

Wim is drie maanden geleden gestart als leerling laborant Klinische Neuro Fysiologie (KNF) in ons ziekenhuis. “Ik heb eerst een andere HBO-opleiding gedaan maar die beviel niet zo goed. Na een jaartje gewerkt te hebben in een bouwmarkt, ben ik met veel enthousiasme begonnen in het Albert Schweitzer ziekenhuis.”


Waarom wilde je graag leerling KNF laborant worden?

“Wat mij vooral aanspreekt is de combinatie van theorie en praktijk. Je bent de hele dag in de weer en hoeft niet continu achter de computer te zitten. Voorheen had ik nog nooit gehoord van KNF. Tijdens mijn zoektocht naar wat je allemaal kunt doen binnen het ziekenhuis, stuitte ik op de vacature van leerling KNF laborant en het sprak me meteen aan. Kort na mijn reactie kon ik direct aan de slag!”

En waarom wil je graag in een ziekenhuis werken?
“Het geeft me een goed gevoel om een bijdrage te leveren aan het beter maken van mensen. Daarnaast vind ik het patiëntencontact heel mooi. In mijn functie kunnen de onderzoeken soms lang duren waardoor je patiënten vaak op hun gemak moet stellen en samen naar een oplossing zoekt.”

Het geeft me een goed gevoel om een bijdrage te leveren aan het beter maken van mensen.

Vertel, wat houdt de opleiding van KNF laborant in?
“De gehele opleiding duurt ongeveer drie jaar. Je werkt eigenlijk fulltime mee op de KNF afdeling waardoor je veel praktijkervaring opdoet. Daarnaast volg je een thuisstudie. Op dit moment ben ik vooral bezig met het plaatsen van elektro-encefalografen (EEG’s). Dit is een methode om elektrische potentiaalverschillen in de hersenen te registreren door middel van elektroden die op de schedel zijn geplaatst. Stap voor stap zullen mijn taken en verantwoordelijkheden uitbreiden tot ik uiteindelijk een volwaardig KNF laborant ben.”

Deze Aspect staat in het teken van de gezonde professional. Doe jij iets om fit en gezond te blijven?
“Ik ga zo’n twee tot drie keer per week naar de sportschool. Daar doe ik een combinatie van conditie- en krachttraining. Vooral ontspanning en fit blijven zijn de redenen waarom ik fitness. Verder probeer ik op mijn eten te letten maar niet teveel. Doordeweeks eet ik vooral gezond en in het weekend mag ik zondigen. Zo blijft het behapbaar en in balans!”

Miranda tikte afgelopen november haar 12,5 jarig jubileum aan in ons ziekenhuis. Op dit moment is zij planningsfunctionaris op de afdeling Hartcatheterisatie. Vooral de fijne en open sfeer binnen het team is wat haar hier houdt.


Waarom ben je in het ziekenhuis komen werken?

“De zorg heeft mij altijd getrokken. Ik krijg er energie van om voor een organisatie te werken die zich elke dag inzet om mensen beter te maken. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om te plannen. Het is altijd weer een puzzel om iedereen van het team goed ingeroosterd te krijgen. Die uitdaging ligt mij wel!”

Wat maakt dat je hier al 12,5 jaar werkt?
“In de eerste plaats maak ik onderdeel uit van een ontzettend leuk team. We zijn echt één met elkaar! Er wordt veel waardering naar elkaar uitgesproken wat maakt dat je met een goed gevoel naar je werk gaat. Ook vind ik het ASz een hele fijne werkgever. Door de transparantie naar medewerkers toe, voel ik me echt betrokken bij het ziekenhuis. Dit alles maakt dat ik hier tot mijn pensioen wil zitten!”

Ik heb vorig jaar een maagverkleining gehad waardoor mijn leven rigoureus is veranderd.

Wat doe jij om fit en gezond te blijven?
“Ik heb vorig jaar een maagverkleining gehad waardoor mijn leven rigoureus is veranderd. Jarenlang heb ik geworsteld met mijn gewicht. Diverse diëten zijn de revue gepasseerd maar helaas kwam ik meer aan dan dat ik afviel. Op een gegeven moment wist ik niet meer wat ik moest doen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een maagverkleining. Ik werd hierbij begeleid door diëtisten, psychologen en chirurgen. Alles is goed gegaan en ik voel me nu fitter dan ooit. Bewegen gaat veel makkelijker en ik maak bewustere keuzes. Naast dat ik veel ben afgevallen, ben ik mentaal ook veel sterker geworden. En een mooie bijkomstigheid: ik was genoodzaakt een hele nieuwe garderobe aan te schaffen en draag nu zelfs af en toe een jurkje. Dat durfde ik vroeger echt niet aan!”

Heb jij een doel voor het komende jaar?
“Vooral blijven lachen! Niet te lang stilstaan bij negatieve dingen maar je richten op het positieve. Een tegenslag hoort bij het leven en het is goed om daarbij stil te staan wanneer het gebeurt. Maar je moet vooral je schouders eronder zetten en niet bij de pakken neer gaan zitten. Dat heb ik altijd al belangrijk gevonden en zal ik ook in het komende jaar blijven doen!”

Vind ik leuk | 245

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur