Column / ‘Wij staan zelf op de eerste plaats’ 

De gezonde professional staat centraal in de vernieuwde strategie en is dan ook het thema van deze eerste digitale Aspect editie. De toenemende zorgvraag en de krapte op de arbeidsmarkt zijn uitdagingen die vragen om creatieve oplossingen, intensievere samenwerking en betere perspectieven. Dat begint bij onszelf. Als wij ons als zorgprofessionals op de eerste plaats zetten, wordt de patiënt daar ook beter van.

Voor mij staat de gezonde professional gelijk aan gelukkig zijn in je werk, een goede werk-privé balans hebben en voldoende uitdaging uit je werk halen. Door de schaarste op de arbeidsmarkt is het belangrijker dan ooit om medewerkers voor langere tijd aan ons te binden. Daarom moeten we zorgen dat we een goede werkgever zijn. Dit betekent dat we ons moeten verdiepen in onze mensen zodat we medewerkers in hun kracht kunnen zetten, zij zichzelf kunnen ontwikkelen en hun carrière-dromen in het Albert Schweitzer ziekenhuis waarmaken.

Het afgelopen jaar zijn er al meerdere initiatieven opgericht vanuit het ziekenhuis die invloed hebben op de gezondheid en het werkplezier van onze medewerkers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het project Fit in de Nacht, De week van de Vitaliteit, Peer Support en de verpleegkundige loopbaanpaden. Ook ben ik blij dat verpleegkundigen een steeds sterkere positie innemen en de stem van het verpleegkundig stafbestuur (VSB) nu nog beter hoorbaar is. Verpleegkundigen kunnen via het VSB invloed uitoefenen en meebeslissen over de inhoud en de ontwikkeling van het verpleegkundig beroep. Daarnaast zit ik namens het VSB in de werkgroep voor grensoverschrijdend gedrag waarin we nadenken over hoe we medewerkers kunnen ondersteunen in het omgaan met grensoverschrijdende situaties.

Ik hoop dat we het komende jaar nog meer gaan investeren in de gezondheid van onze medewerkers, nieuwe mensen aantrekken en medewerkers passende functies bieden waardoor zij met plezier in het ASz blijven werken. Ik zie veel uitdagingen, maar ik zie ook de grote kracht van ons ziekenhuis. Als we elkaar blijven motiveren, creatieve oplossingen bedenken en goed samenwerken, houden we de zorg samen gezond.

Mariëtte Grootenboer
Voorzitter verpleegkundig stafbestuur (VSB) en afdelingshoofd A2

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur