Interviews / Trots, we mogen het best wat vaker zijn! 

Interviews / Trots, we mogen het best wat vaker zijn! 

We vroegen twee van onze medewerkers terug te blikken op het afgelopen jaar. Op welke dingen zijn zij trots?
Juul

Hoofd orthopedisch
centrum

Manuel

Voorzitter OR en instructeur veiligheid

Vier jaar geleden maakte Juul de bewuste overstap naar de zorgsector: “ik wilde ergens werken waar m’n hart sneller van gaat kloppen.” Op dit moment is Juul hoofd van het orthopedisch centrum (kliniek en polikliniek) en de Short Stay en medeverantwoordelijk voor het oprichten van ons nieuwe electief centrum in Zwijndrecht.

Waar ben je trots op?
“Ik ben heel trots op de ‘bouw’ van het electief centrum. Met dit centrum wordt de electieve zorg afgesplitst zodat we deze patiëntencategorie ook in drukke tijden kunnen blijven bedienen. Patiënten gaan vanaf de opening merken dat ze in een soort privékliniek zitten met alle gemakken van het ziekenhuis. Alle patiënten zijn welkom, we willen onze toegangstijden zo laag mogelijk houden en gastvrijheid naar een hoog level tillen. Ik vind het mooi dat we dit als ziekenhuis doen en durven en zo bijdragen aan ons motto ‘onze zorg gaat altijd door’.

Ik hou me graag bezig met innovaties, nieuwe dingen initiëren en afwisselende projecten oppakken. Ik vind het tof om dingen voor elkaar te krijgen waar andere mensen beter en blij van worden. Samen met mijn teams hebben we het afgelopen jaar ook moeilijke tijden gekend. Toch hebben we onze schouders eronder gezet. Niet altijd met een lach, ook met een traan. Maar toch bleven we doorgaan. Ik ben ontzettend trots op mijn teams!”

En in je privéleven, heb je iets waar je trots op bent?
“Ik ga starten met trainen voor de halve marathon in Berlijn die begin april gaat plaatsvinden. Ik wil graag een doel hebben als ik aan het sporten ben.”

“Wel ben ik net een diesel -als het op sporten aankomt-, je zal mij niet snel in de ochtend zien sporten en ik verlies vrijwel altijd de eerste set bij tennis. Gelukkig kom ik uiteindelijk wel op stoom, want winnen vind ik ook leuk. Naast mijn discipline voor sporten en alle andere ballen in de lucht houden, ben ik uiteraard ook trots op mijn kinderen en de sociale kring die ik en mijn man hebben opgebouwd. We staan als vriendengroep altijd voor elkaar klaar en dat is ontzettend waardevol, zeker als je allebei een fulltime baan hebt.”

Wat is je wens voor het komende jaar?
“Het komende jaar hoop ik uiteraard op een feestelijke opening van ons electief centrum waar veel patiënten geholpen worden. Ook hoop ik dat we als ziekenhuis blijven luisteren naar –en investeren in- onze medewerkers. Echte aandacht geven aan onze medewerkers, waardering uitspreken en hen betrekken in besluitvorming. Alleen dan halen we onze ambitie voor een gezonde professional.’  En natuurlijk een hele mooie tijd neerzetten in Berlijn.”

Juul

Ik ben heel trots op de ‘bouw’ van het electief centrum. Met dit centrum wordt de electieve zorg afgesplitst zodat we deze patiëntencategorie ook in drukke tijden kunnen blijven bedienen.

Naast het voorzitterschap in onze Ondernemingsraad (OR) bekleedt Manuel ook de functie als instructeur veiligheid in ons ziekenhuis. In zijn vrije tijd gaat hij graag naar de Efteling, een pretparkbezoek van twee keer peer maand is eerder regel dan uitzondering.


Waar ben je trots op?
“Het afgelopen jaar zijn we vanuit de afdeling veiligheid hard bezig geweest met het plan om alle verpleegkundigen op te leiden tot BHV-er. Hier beginnen we begin 2023 mee. De trainingen zullen plaatsvinden in een eigen oefenruimte waar echte situaties worden nagebootst. We werken samen met een bedrijf uit de theaterwereld die ons hiermee helpt. Het is een uniek concept omdat alle zintuigen zullen worden aangesproken. Mijn doel is dat uiteindelijk alle medewerkers een BHV-training hebben gevolgd. Zodat iedereen binnen het ziekenhuis weet wat er moet gebeuren in geval van een calamiteit. Zo kan iedereen een bijdrage leveren in het waarborgen van de veiligheid van onze medewerkers, patiënten en bezoekers.

Daarnaast ben ik trots op de OR. We hebben een pittig jaar achter de rug waar we elkaar veelal digitaal ontmoetten. Door de snelle ontwikkelingen binnen het ziekenhuis moesten er vaak rap beslissingen worden genomen. Als ik zie hoe snel we kunnen schakelen en hoe flexibel we met veranderingen omgaan, kan ik daar alleen maar trots op zijn.”

En waar ben je trots op in je privéleven?
“Ik ben blij dat ik een gelukkig leven heb. Ik heb plezier in m’n werk, een goede band met collega’s, een leuke vrouw en stiefkinderen en geniet van mijn rol als voetbaltrainer bij de plaatselijke voetbalclub. Door corona hebben mijn vrouw en ik onze trouwerij twee keer moeten verzetten. Op een gegeven moment waren we er klaar mee en wilden we gewoon de liefde vieren. Zo gezegd zo gedaan. Afgelopen jaar zijn we getrouwd vergezeld door een klein groepje dierbaren, een paar maanden later vond ons trouwfeest plaats.”

Vertel, wat betekent de Efteling voor jou?
“Heel veel! Ik ben abonnementhouder bij de Efteling en kom er meestal wel minimaal twee keer per maand. In 8 minuutjes lopen ben ik er. Soms ga ik erheen voor een specifieke attractie en ben dan na een uurtje weer thuis. Ook ga ik vaak met mijn vrouw uit eten bij de Efteling, heerlijk! Mijn favoriete attractie? Met stip op nummer één: Droomvlucht. Nadat je in de cabine bent gestapt, bevind je je echt in een andere wereld. Tijdens de kerstperiode staat er zelfs een miniatuurvorm van de Efteling bij ons thuis, Dat ik een groot fan ben, daar ontkom je niet aan!”

Vind ik leuk | 245

 

Trouwfoto Manuel bij de Efteling

Manuel

Ik ga ongeveer twee keer per maand naar de Efteling, ik ben een groot fan!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur