Voorwoord / Een frisse start

Daar is ie dan! De allereerste editie van de digitale Aspect. In februari 2012 deed Aspect haar intrede, werd vanaf toen zo’n vier keer per jaar uitgebracht en viel bij alle medewerkers en vrijwilligers van ons ziekenhuis op de deurmat. Vele intrigerende verhalen, bijzondere portretten, innovatieve ontwikkelingen en grappige weetjes zijn de revue gepasseerd. Aspect is een plek waar de verborgen verhalen van onze medewerkers en ons ziekenhuis tot leven komen. Nu, bijna 11 jaar later is Aspect uit haar papieren jasje gegroeid en is het tijd om online verder te gaan.

Het afgelopen jaar hebben we de toekomst van Aspect goed onder de loep genomen en een enquête uitgezet waar alle medewerkers hun mening konden delen. Er werd massaal gereageerd. De meeste stemmen gingen naar een digitale variant met nog meer persoonlijke verhalen van medewerkers. En dan het liefst in de vorm van thema-edities zodat bij iedere uitgave weer een ander onderwerp in de schijnwerpers staat. Dit staat helemaal in lijn met waar we als ziekenhuis de komende jaren heen willen. Zo zetten we de stap naar een duurzamere omgeving door minder papierverbruik, en daarmee een gezondere organisatie. Daarnaast zijn er online nog meer manieren om content te plaatsen. Denk aan video’s, berichten ‘liken’, doorlinken naar andere pagina’s en bewegende beelden en illustraties gebruiken. Ook kunnen we online meten welke berichten het beste worden gelezen en hierop onze volgende editie aanpassen.

Naast de ambitie voor een gezonde organisatie, staan de gezonde medewerker en patiënt centraal in de strategie van ons ziekenhuis voor de komende vier jaar. Het thema van deze eerste online Aspect is dan ook ‘gezondheid’. Wat doen onze medewerkers om fit te blijven? Wat doe je als je niet meer gelukkig bent in je huidige functie? Hoe kan een patiënt in korte tijd fitter de operatie ingaan? Wat maakt onze medewerkers trots? In deze editie lees je er alles over!

Graag horen we wat jullie van de nieuwe vorm van Aspect vinden. Laat het ons weten via aspect@asz.nl.

Veel leesplezier.

De redactieraad

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur