Kerstrecept / Bakken op z’n Rosemarijns

Kerstrecept / Bakken op z’n Rosemarijns

Bakkers klaar? Bakken maar! Regieverpleegkundige Rosemarijn maakt naast creatieve online video’s ook graag haar eigen baksels. Je kunt haar zelfgemaakte lekkernijen op onze kerstfair vinden. Hieronder deelt Rosemarijn een van haar lekkerste recepten: de millionairs shortbread. De millionairs shortbread is voor de échte zoetekauw. Chocolade, karamel en een heerlijk kruimelige bodem. Decoreer deze met rode en groene streepjes voor het echte kerstgevoel!

Bereidingstijd: 50 minuten
Wachttijd: 60 minuten

Ingrediënten:
150 gram patentbloem
100 gram lichtbruine basterdsuiker
125 gram gesmolten roomboter + 100 gram op kamertemperatuur
2 blikjes gecondenseerde melk
80 milliliter stroop
200 gram pure chocolade
1 eetlepel zonnebloemolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een vierkante bakvorm in van 20×20 centimeter.
  • Vermeng de bloem, suiker en gesmolten boter tot een deeg en druk deze op de bodem van de bakvorm.
  • Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  • Laat de bodem afkoelen.
  • Doe de overige boter, stroop en gecondenseerde melk in een steelpan en verwarm dit tot een glad mengsel. Laat het rustig koken en blijf constant roeren. Kook tot het een bruine karamelkleur krijgt, dit kan tot wel 15 minuten duren.
  • Giet de karamel over de gekoelde bodem en plaats deze in de koelkast.
  • Als de taart volledig is afgekoeld, kun je de chocolade met de olie smelten en over de taart gieten. Je kunt ervoor kiezen om een patroon te maken met meerdere kleuren chocolade.
  • Laat de chocolade uitharden.

Vind ik leuk | 44

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur