Ontmoet de Dordtse ondernemers!

Op de kerstmarkt bieden we zeven Dordtse ondernemers een podium en kun je een keuze maken tussen allerlei mooie streekproducten. Zo maak je zelf een uniek lokaal kerstpakket! Ligt er niks naar wens tussen? Dan kun je ook kiezen voor een cadeaubon bij één van de Dordtse winkeliers. De ondernemers stellen zichzelf alvast aan je voor!

 

 

 

 

Ontmoet de Dordtse ondernemers

Op de kerstmarkt bieden we Dordtse ondernemers een podium en kun je een keuze maken tussen allerlei mooie streekproducten. Zo maak je zelf een uniek lokaal kerstpakket! Ligt er niks naar wens tussen? Dan kun je ook kiezen voor een cadeaubon bij één van de Dordtse winkeliers. De ondernemers stellen zichzelf alvast aan ons voor!
1. Coffeelicious

 

Coffeelicious is dol op koffie en lekkers en gunt iedereen kleine genietmomentjes tussendoor. Het Dordtse familiebedrijf uit 2012 maakt de lekkerste huisgemaakte baksels en bakmixen van puur natuurlijke ingrediënten, met oog voor de planeet en de mens. De drijvende kracht is de Ierse chef en bakkoningin Joan. De taartjes die zij dag en nacht bakte in het piepkleine keukentje van hun eerste breakfast- en lunchroom vielen zo in de smaak, dat ze eind 2019 haar eigen bakkerij opende. De ‘koektrommel’ van Coffeelicious zit boordevol knapperige koeken, romige blondies, smaakvol shortbread en smeuïge plakken bananenbrood.

Coffeelicious is super trots dat ze op de kerstmarkt mogen staan en onderdeel uitmaken van het aanbod voor onze kerstpakketten. Met liefde en plezier zullen zij hier de lekkerste cookies, mooiste bakmixen en keukengerei onder de aandacht brengen.

 

Wijnstraat 182

 


Nieuwstraat 28 en Statenplein 27

2. NO28 wonen & lifestyle

 

Ruim 10 jaar geleden begonnen wij, Miranda en Marian, naast onze webshop een winkel in een mooi oud pandje aan de Nieuwstraat. De eerste jaren waren pittig. Het was crisis en ‘wonen’ was nog niet zo’n hot item als dat het tegenwoordig is.

Gelukkig keerde het tij en groeiden we in het huidige pand uit ons jasje. Een groter pand werd gevonden aan het Statenplein. Hier zetten we de focus op het wonen. Met mooie merken als HKliving, Urban Nature Culture, Marie Stella Maris en Tonone zetten we Dordrecht op de kaart. Het oude pandje aan de Nieuwstraat hielden we ook aan: dit werd een boetiek waar we leuke kleding, mooie sieraadjes en tassen verkopen.

Wij vinden het superleuk om een bijdrage te leveren aan de kerstmarkt van het Albert Schweitzer ziekenhuis!

3. Boekhandel De Bengel

 

Boekhandel De Nieuwe Bengel is zo’n boekwinkel waar je uren kunt rondsnuffelen voor een nieuw boek. Van proza tot poëzie, van kunst tot koken en van psychologie tot prachtige koffietafelboeken. Je vindt het hier allemaal onder een dak. De Bengel zit al meer dan 50 jaar in het centrum van Dordrecht en heeft een roemrucht verleden. De Nieuwe Bengel is gevestigd in een prachtig monumentaal pand aan de Vriesestraat 35. De sfeer is een bijzondere mix van modern, nostalgisch en cultureel.

We zijn al een tijdje bezig om de boeken voor de kerstmarkt uit te zoeken. Dit is een leuke uitdaging die we zeer serieus nemen. We moeten immers de actuele boeken hebben die jullie rond kerst verwachten maar ook die titels waarvan jullie nog niet wisten dat je ze wilde hebben. We kijken ernaar uit!

 


Vriesestraat 35

 


Vriesestraat 104

4. Luckylaser

 

Bij Luckylaser doen we ons best om onze klanten blij te maken met een persoonlijk en uniek product of cadeau. We willen graag dat mensen trots zijn op wat ze leveren of geven. Hoe kan dat beter dan door er een personal touch aan te geven.

We hebben een winkel met diverse producten die bijna allemaal gepersonaliseerd kunnen worden met de twee lasermachines die in de winkel staan. Naar de kerstmarkt nemen wij ook een van de machines mee. Ook is het mogelijk om eigen producten te personaliseren in de winkel.

We vinden het super tof dat het Albert Schweitzer met lokale ondernemers werkt. Dat Dordrecht een leuke stad is, komt niet alleen door het mooie historische centrum en de grote winkelketens. Dat komt ook door de kleine ondernemers die hun uiterste best doen om de stad gezellig te maken!

5. Het Lab en Atelier Groenmarkt

 

Zowel Het Lab als Atelier Groenmarkt zijn arbeidsmatige dagbestedingsloca­ties van stichting Philadelphia. Midden in het historische centrum van Dordrecht, aan de Groenmarkt 19B, bevinden zich onze werkplekken. Hier bieden we samen met lunchroom Den Witten Haen en geluidstudio Bonk uitdagende werkzaamheden aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

We werken vanuit de gedachte dat iedereen alles kan maken met de nodige ondersteuning. Het Lab is een werkplek voor mensen die affiniteit hebben met 3D-techniek, grafische vormgeving of met een lasercutter. Het Atelier geeft recyclebare materialen een tweede leven door middel van onder andere industriële naaimachines en weeframen.

Vanaf het moment dat we uitgenodigd zijn om mee te werken aan de kerstmarkt, werken we hard aan alle producten die we mee willen nemen. Het vooruitzicht deze producten te laten zien op de kerstmarkt is enorm motiverend.

 


Groenmarkt 19B

 


Winkelcentrum Bieshof, Eesterenplein

6. De Zuivelhoeve

 

In de loop der jaren is de Zuivelhoeve uitgegroeid tot een bekend merk dat een breed scala aan zuivel- en andere producten produceert en verkoopt. We hebben ons gespecialiseerd in ambachtelijke en natuurlijke producten.

In Dordrecht heeft de Zuivelhoeve een vestiging aan het van Eesterenplein in het winkelcentrum Bieshof. De winkel wordt gerund door Tamara Eshuis. Tamara is een geboren en getogen Schapekop en woont op loopafstand van de winkel.

De manier waarop het Albert Schweitzer ziekenhuis medewerkers in het zonnetje wil zetten, vinden we een ontzettend goed initiatief en daar werken we als lokale ondernemer graag aan mee. We nemen van het brede assortiment uit de winkel een klein deel mee en hopen zo voor ieder wat wils bij ons te hebben. Kaas, noten, worstjes en lekkere koekjes behoren tot de keuze.

7. Treatments

 

Met de Treatments producten maak je van je badkamer een heuse thuisspa en hoef je niet meer de deur uit om even zen te worden. Alle producten worden gemaakt met de beste en waar mogelijk natuurlijke ingrediënten. Van douchegel tot bodylotion en van geurstokjes tot homesprays. Laat de geuren van onze producten je meevoeren naar het traditionele Japan, het bijzondere Bhutan, het authentieke Ceylon of naar de warme weldaad van Bolivia en ervaar deze droombestemmingen met Treatments!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur