Even voorstellen

Even voorstellen

De een werkt er al 40 jaar, de ander net een paar maanden. Jubilaris Piet en nieuwe medewerker Mirjam stellen zichzelf graag aan jullie voor en vertellen wat hen hier houdt en brengt.
Jubilaris Piet

Receptionist en medewerker klantenservice

Nieuwe medewerker Mirjam

Medewerker energie, milieu en duurzaamheid

Hoe Piet het al 40 jaar volhoudt in het Albert Schweitzer ziekenhuis? “Ik heb nog geen goede reden gehad om te vertrekken!” Op dit moment is Piets lach het eerste wat je ziet wanneer je onze locatie Zwijndrecht binnenwandelt. Als receptionist en medewerker klantenservice staat hij patiënten en bezoekers met veel gastvrijheid te woord.


Heb je nog meer functie in het ASz gehad?

“Eerst heb ik een aantal jaar bij de afdeling interne transport -tegenwoordig ‘logistiek’- gewerkt in het Refaja ziekenhuis. Na de fusie met het Jacobus ziekenhuis, werd mij gevraagd of ik een vrachtwagenbewijs wilde halen zodat ik dagelijks maaltijden van de keuken in Dordrecht naar locatie Zwijndrecht kon brengen. Het eten werd dan tijdens de rit gaar gekookt zodat de maaltijden precies goed gegaard aankwamen. Vervolgens werd ik, na de fusie tot ASz, gevraagd om de logistieke processen tussen de verschillende locaties op elkaar af te stemmen en te centraliseren. Hieruit resulteerde het logistiek meldpunt wat -na samenvoeging met het meldpunt technische dienst- uiteindelijk het Frontoffice is geworden. Nadat ik mijn ‘kindje’ achter had gelaten, ben ik begonnen bij de receptie waar ik de eerste acht jaar ook de roosterplanning verzorgde. Momenteel werk ik als receptionist en medewerker klantenservice. Tijdens een dagdienst vind je mij op locatie Zwijndrecht en de nachtdiensten werk ik in Dordwijk.”

Waar haal je in je werk het meest energie uit?
“Ik ben altijd onderdeel geweest van een leuk team waardoor ik nooit met tegenzin naar mijn werk ga. Dit maakt ook echt dat ik nog geen behoefte heb gehad om iets anders te gaan doen. Naar mijn mening heb je een fijn team wanneer je als collega’s op elkaar bent ingespeeld, serieus kunt werken maar ook lol met elkaar hebt. Naast het sociale contact met collega’s, maak ik graag een praatje met bezoekers en patiënten. Het geeft energie wanneer je iemand hebt geholpen met een brandende vraag.”

Mijn interesse voor scheepvaart heeft in 1990 geresulteerd in de oprichting van een vereniging.

En waar word je het meest blij van in je vrije tijd?
“Allereerst natuurlijk van mijn gezin, vrouw, zoon en twee dochters! Verder ben ik na mijn middelbare schooltijd geïnteresseerd geraakt in scheepvaart. Het begon met schepen spotten die de Rotterdamse havens en de Nieuwe Waterweg binnenkwamen. In de loop der jaren is mijn interesse steeds meer gegroeid en ben ik me gaan specialiseren in het verhaal achter de zeeschepen die onder de Nederlandse vlag varen: Waar komen ze vandaan? Wat is er met het schip gebeurd? Wat is de afmeting en hoeveel machines staan erin?

Vanaf 1813 heb ik nu alle Nederlandse scheepvaart – ruim 20.000 –  in een database staan die ik bijhoud met ongeveer 30 andere scheepvaartliefhebbers. Op dit moment ben ik alle zeilvaart van Nederlands Indië aan het uitzoeken. Mijn interesse voor scheepvaart heeft in 1990 geresulteerd in de oprichting van een vereniging onder de naam ‘World Ship Society, Rotterdam Branch’ en is inmiddels uitgegroeid tot 300 leden. Als klap op de vuurpijl heb ik ook meerdere boeken over de scheepvaart geschreven, waarvan sommige in eigen beheer zijn uitgegeven en enkele in de winkels te koop zijn geweest. Daartoe behoorde ook een gedenkboek, geschreven samen met mijn broer, voor het 75-jarig bestaan van de Tankvaartrederij Gebroeders Broere B.V.”


Piet aan het werk op locatie Zwijndrecht

Na 30 jaar in een laboratoriumorganisatie te hebben gewerkt, maakte Mirjam de stap naar een organisatie en functie die dichterbij haar hart liggen. Afgelopen juni is zij in ons ziekenhuis gestart als medewerker energie, milieu en duurzaamheid. “Ik vind het een mooie uitdaging om mij nu bezig te houden met het duurzaamheidsbeleid van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Ook in mijn dagelijks leven probeer ik bewuste keuzes te maken om mijn footprint zo laag mogelijk te houden.”


Vertel, welke bewuste keuzes maak je zoal?

“Ik ga altijd op de e-bike naar mijn werk, door weer en wind! Vorig jaar hebben mijn man en ik onze auto’s -dit waren er twee- ingeruild voor één elektrische auto. Daarnaast scheiden we ons afval, hebben we zonnepanelen laten plaatsen en ons gasverbruik flink teruggedrongen. Ook eten we minder vlees, kopen we ons vlees bij de slager zodat we weten waar het vandaan komt en gooien we zo min mogelijk eten weg. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen en kleinkinderen op een gezonde aarde blijven rondlopen. Door bewuster te leven, hoop ik mijn steentje hieraan bij te dragen!”

Wat hoop je te bereiken in je nieuwe functie?
“Mijn functie van medewerker energie, milieu een duurzaamheid is geheel nieuw binnen het ASz. Wél neem ik een deel van de taken over van de voormalige adviseur milieu & duurzaamheid. Een grote ambitie van ons duurzaamheidsbeleid is om in 2024 certificering zilver te behalen van Milieuthermometer Zorg. Daarvoor zullen we als ziekenhuis aan een paar extra eisen moeten voldoen. Zo moet er een milieujaarverslag komen, een beleid rondom duurzaam bouwen en een verbeterplan voor duurzame voeding voor onder andere de patiëntmaaltijden. Uiteraard moeten we vervolgens kunnen aantonen dat de plannen ook daadwerkelijk concrete resultaten hebben opgeleverd. Hiervoor zullen we goed moeten samenwerken met de green teams en belangrijke stakeholders binnen het ziekenhuis. Werk aan de winkel dus! Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in.”

Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen en kleinkinderen op een gezonde aarde blijven rondlopen.

Wat doe je graag naast je werk?
“Ik sport graag, en dan vooral buiten! Het is voor mij echt een middel om er even uit te zijn en mijn hoofd leeg te maken. Naast dat ik altijd op de fiets naar mijn werk ga, cross ik graag door mooie natuurgebieden op mijn wielrenfiets en ben ik vaak te vinden bij een intensieve bootcamples. En dan doe ik het niet rustig aan, ik houd van afzien!”

Vind ik leuk | 16

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur